Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'nden Öğrencilere Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi işbirliğiyle düzenlenen önemli bir eğitime ev sahipliği yaptı. Havacılık Yönetimi öğrencileri, bağımlılık yapan maddelerin zararları ve bu alışkanlıklardan korunma yolları hakkında değerli bilgilerle donatıldı.

Eğitimde, Narkotik Şubesi uzman memur, bağımlılıkla mücadelede karşılaşılan güncel sorunları ve riskleri öğrencilere aktardılar. Öğrencilere, uyuşturucu madde kullanımının sosyal ve sağlık açısından yarattığı olumsuz etkiler konusunda bilinçlendirmelerde bulundular.

Katılımcılara bağımlılığın nasıl başladığı, hangi risk faktörlerinin etkili olduğu ve bağımlılıktan korunma stratejileri hakkında önemli bilgiler sunuldu. Öğrencilere, bu olumsuz alışkanlıklardan uzak durmanın ve sağlıklı yaşam biçimini sürdürmenin önemi vurgulandı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından sunulan bu eğitim, öğrencilere bağımlılıkla mücadelede bilinç kazandırmanın yanı sıra toplumda daha sağlıklı bir gelecek için önemli bir adımdı. Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını teşvik eden bu tür etkinliklere devam edecektir.