Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu AVI-X III konferansı düzenledi.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Kulübü öğrencileri AVI-X konferansları kapsamında üçüncü etkinliğini TALPA temsilcisi Airbus A330 kaptan pilotu Sayın Lütfi Başyiğit’in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıya Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur ve öğretim üyelerinin yanı sıra Kastamonu Havalimanı Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Şabanoğlu, Kastamonu Havalimanı HAVAŞ temsilcileri Sayın Kemal Emrah Öcal ve Serkan Öz ile öğrenciler katıldı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Prof. Dr. Engin Kanbur’un açılış konuşması ile başladı. Ardından TALPA temsilcisi Airbus A330 kaptan pilotu Sayın Lütfi Başyiğit’in havacılık sektörünün tarihi, gelişimi, sektör ihtiyaçları, çalışma şartları, istihdam olanakları, pilot olmak için gerekli olan yeterlilikler ve kariyer imkanları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Soru-cevap tarzında geçen konferans esnasında öğrenciler merak ettikleri birçok soruyu sorma ve bilgilenme olanağına sahip oldu. Sayın Başyiğit konuşması esnasında öğrencilere sorular yönelterek bilenlere çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerin hem bilgilendiği hem de eğlendiği etkinlik yaklaşık üç saat sürdü. Konuşmanın ardında Prof. Dr. Kanbur, Sayın Başyiğit’e günün anısına plaket takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından konferans sona erdi.