Kastamonu üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu engeliler haftasında farkındalık oluşturdu

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri 10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası kapsamında özel gereksinimli bireylerle birlikte havacılığı tanıtan faaliyetler gerçekleştirdi. Kastamonu üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi öğrencileri Berra Sarıyer, Dijle Geben, Nida Karadeniz, Esma Ayşe Çobanoglu, Tuba Kalmukoğlu ve Murat Akkaya, Dr. Öğretim üyesi Ahmet Ertek’in danışmanlığında “ Gökyüzü Kadar Engelsiz Bir Hayat” adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde özel gereksinimli bireylerle havacılık ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur’ un destekleri ile gerçekleştirilen proje etkinliğinde, Arş. Gör. Sevim Yılmaz’ın katılımıyla geri dönüşüme katkı sağlamak amacı ile pet şişeden yapılan oyuncak uçaklar özel gereksinimli bireylere hediye edilirken, havacılığa olan ilgiyi oluşturabilmek adına uçak resmi boyama etkinliği, iletişimi geliştirebilmek için yapılan soru-cevap etkinliği, oluşan ilgiyi pekiştirmek için gerçekleşen uçak tanıtımı ve çocuklarla beraber vakit geçirmek adına çizgi film izletimi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.