Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu geleceğin havacıları ile buluştu

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri lise öğrencilerini havacılık konusunda bilgilendirmek, onlara havacılık kültürünü anlatmak ve havacılığı aşılamak adına bir araya geldiler.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri Kadircan AÇAR, Tuana AKTAŞ, Buket TİFTİK, Halil Furkan ŞERBETCİOĞLU, Melisa BİLGİN, Mustafa Berkay BAŞ Dr. Öğretim Üyesi Ahmet ERTEK’İn danışmanlığındayürütülen “BİRLİKTE GÖKLERE” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Abdurrahmanpaşa Lisesi ve Aytaç Eruz Anadaolu Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileriyle ortak etkinlikler düzenlediler. Proje kapsamında öğrencilere havacılık sektörü hakkında bilgilendirmeler yapılmış, havacılık bölümleri tanıtılmış ve Kastamonu Havaalanı’na teknik gezi düzenlenmiştir.

Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur’un destekleriyle Kastamonu Havaalanı’ndagerçekleştirilen gezide öğrenciler, yolcu terminali ve hava sahasını yerinde gördüler. Ayrıca uçağa binme fırsatı elde eden öğrenciler; karla mücadele ve ARFF yangın tatbikatına tanıklık ettiler. Öğrenciler eğitim uçuşu gününde götürülerek bir yolcu, iki eğitim uçağının operasyonlarını gözlemleme fırsatı buldular.

36 lise öğrencisi ve 6 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler sonucunda uygulanan anket sonucunda, genç liselilere havacılık mesleğinin aşılandığı görülmüştür.