Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri çocuklara Ata planör model uçak yapımı ve uçuşu hakkında bilgi verdikten sonra uçuş tecrübesi kazandırdı.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülmekte olan “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında 4. Sınıf öğrencileri ortaokul öğrencilerine havacılık temalı çeşitli etkinler düzenlediler. Havacılık Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Yade Yavuz yürütücülüğündeki “Havacılık Her Yerde” isimli sosyal sorumluluk projesi Kuzeykent Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencileri Havacılık Yönetimi 4. Sınıf öğrencileri tarafından ata planör model uçak yapım eğitimi ile el becerilerini geliştirme fırsatı yakaladı Ayrıca projenin devamında yaptıkları model uçağı uçurma fırsatı yakalayıp arkadaşlarıyla yarış yaptılar. Uçağı en uzağa giden ilk dört grup öğrencimize kendilerinin yapabilecekleri model uçak hediye edildi. Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücüsü ve Havacılık Yönetimi 4. Sınıf öğrencilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Kanbur “Her çocuğun hayali olan uçmak ve gökyüzünde özgür olmak düşüncesini onlara yaşatabilmek ve havacılık bilincini yaygınlaştırabilmek için sosyal sorumluluk projelerinin Kastamonu il genelinde devam ettirme arzusu taşıdıklarını, öğrencileri ile yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve en kısa zamanda yeni etkinlikler ile öğrencilerle buluşmaya devam edeceklerini” ifade etti.