Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Kulübü öğrencileri 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününü kutladı

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık Kulübü öğrencileri Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO tarafından 1992 yılında ilan edilen 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününü büyük bir coşkuyla kutladı. Etkinliğe konuşmacı olarak DHMİ Kastamonu Havalimanı Müdürü Sn. Taylan Öncel, THY Kastamonu Bölge Müdürü Sn. Sami Aydoğan, DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Sn. Salih Burakhan Memiş ve HAVAŞ harekât memuru Sn. Serkan Öz katıldı. Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Kanbur’un açılış konuşması ve Sivil Havacılık Yüksekokulu faaliyetleri anlatan sunumuyla konferans başladı. Doç. Dr. Engin Kanbur, dünyanın ve ülkemizin sivil havacılık alanında geldiği son durumu değerlendirerek, Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Araştırma görevlisi Şafak Aktemur’un moderatörlüğünde konuşmacılar genç havacıların merak ettiği kariyer imkânları, sahip olunması gereken yetkinlikler ve mezun olduktan sonra çalışabilecekleri pozisyonlar hakkında tavsiyelerde bulundular. Günün anlam ve önemi münasebetiyle kutlama pastası öğretim üyeleri ve konuşmacılarla birlikte kesildi. Daha sonra öğrencilere yönelik havacılık yarışması düzenlenerek kazananlara ödülleri verildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu.