UÇAK ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ

Uçak Elektrik Elektronik Bölümü programında, yarıyıllar itibariyle belirlenen müfredat programına göre dersler okutulacaktır. Programın temel amacı, havacılık bakım onarım sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda, emniyet kültürüne azami dikkat göstererek hava araçlarının elektrik elektronik bakımını yapabilecek personel yetiştirmektir.

Elektronik ve bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişmelerle birlikte günümüzde tasarlanan hava araçlarının elektronik performansları da gün geçtikçe artmaktadır. Yeni nesil uçakların tamamen bilgisayar kontrollü olarak uçabilme kabiliyetine sahip olduğu düşünüldüğünde, bu alanda çalışacak iyi eğitim almış nitelikli elemanların önemi ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple Uçak Elektrik Elektronik Bölümü öğrencilerinin eğitimleri havacılık ve elektronik alanındaki yeniliklere uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Özellikle son yıllarda Türk Hava Yolları ile özel havayollarının büyümeye başlaması, beraberinde havaalanlarının da büyümesini hızlandırmıştır. Dolayısıyla bu  alanda nitelikli eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır.

Uçak Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri mezuniyet sonrasında hat bakım, hangar bakım ve imalat yapan kurumlarda hava aracı bakım teknisyeni ( uçak bakım aviyonik teknisyeni) olarak çalışabilmektedirler.
=>Bakım yapan kuruluşlar; Türk Hava Kurumu Türk Kuşu, THY Teknik, THY HABOM (Maintenance Repair & Overhaul Center), Turkish Engine Center (THY), My Technic, DT Havacılık (Boya Hangarı Isparta ), ve özel hangarlar ( Borajet Hangarı, Sky Line, Emair, Nurol Havacılık)... vb
=>Kamu sektöründe; İçişleri Bakanlığı (Polis Teşkilatı), Sağlık Bakanlığı (Hava Ambulansları), Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hava İkmal Bakım Merkezleri; Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Ankara 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığı,)
=>İmalat sektöründe; TEİ (TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş), TAI (TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.), Roketsan, Havelsan, Aselsan.