UÇAK GÖVDE MOTOR BÖLÜMÜ

Uçak Gövde Motor Bölümü programında, yarıyıllar itibariyle belirlenen müfredat programına göre dersler okutulacaktır. Programın temel amacı, havacılık bakım onarım sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda, emniyet kültürüne azami dikkat göstererek hava araçlarının mekanik bakımını yapabilecek personel yetiştirmektir.

Uluslararası havacılıkta uçuş emniyeti ilkesi giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Uçuş emniyetinin temel taşlarından biri hava araçlarının bakımlarının üretici firmaların ve dünyadaki havacılık konusunda otorite konumunda olan kuruluşların koymuş oldukları kurallar dahilinde prosedürlere uygun şekilde yapılmasıdır. Bizlerin amacı bu kriterlere uygun olarak öğrencilerimizi sektöre en iyi şekilde hazırlayabilmektir. Bununla birlikte havacılık endüstrisinin taleplerini karşılama yeteneğine sahip gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış elemanlar yetiştirmektir.

Özellikle son yıllarda Türk Hava Yolları ile özel havayollarının büyümeye başlaması, beraberinde havaalanlarının da büyümesini hızlandırmıştır. Dolayısıyla bu  alanda nitelikli eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır.

Uçak Gövde Motor Bölümü öğrencileri mezuniyet sonrasında hat bakım, hangar bakım ve imalat yapan kurumlarda hava aracı bakım teknisyeni ( uçak bakım mekanik teknisyeni ) olarak çalışabilmektedirler.
=>Bakım yapan kuruluşlar;Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Güneş Ekspres Havacılık A.Ş., Onur Air Taşımacılık A.Ş., Pegasus Hava Taşımacılık A.Ş., MNG Havayolları ve Taşımacılık A.Ş., Hürkuş Hava Yolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş., THY Habom A.Ş., ULS Hava Yolları Kargo Taşımacılık A.Ş., Turistik Hava Taşımacılık A.Ş., MRO Teknik Servis ve Ticaret A.Ş., Havacılık Teknik A.Ş., Taılwınd Havayolları A.Ş., Pratt & Whıtney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi ., Mats Akdeniz Havacılık Çözümleri ve Teknik Destek ltd.şti., Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım ve Ticaret A.Ş., ACT Havayolları A.Ş., Top Servis Havacılık San. ve Ticaret A.Ş., Prıma Havacılık Hizmetleri A.Ş., Emaır Havacılık ve Ticaret A.Ş., Skylıne Ulaşım Ticaret A.Ş., THK Teknik A.Ş., Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Genel Havacılık A.Ş., Zorlu Air Havacılık A.Ş., Sancak Havayolları A.Ş., Setair Hava Taşımacılığı ve Hizmetleri A.Ş., Sarp Havacılık Lojistik Turizm Sanayi ve Ticaret a.ş., Kale Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Güneydoğu Havacılık İşletmesi ltd. şti., Ak Havacılık ve Ulaştırma Hizmetleri A.Ş., MNG Jet Havacılık A.Ş., Körfez Havacılık Turizm ve Ticaret A.Ş., Turkbıne Teknik Gaz Türbinleri Bakım Onarım A.Ş., TDT Havacılık Bakım ve  Ticaret A.Ş, Amac Aerospace Turkey Hava Aracı Bakım Onarım ve Modifikasyon Hizmetleri A.Ş., Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş, Goodrıch THY Teknik Servis Merkezi ltd.şti., Total Havacılık İç ve Dış Ticaret ltd. şti., Arkasair Havacılık ve Ticaret A.Ş., Sportif Havacılık ve Turizm A.Ş., Nurol Havacılık A.Ş., Ayjet Anadolu Yıldızları Hava Taşımacılığı ve Uçuş Eğitimi Hizmetleri A.Ş., Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi A.Ş., MGA Havacılık Taşımacılık Turizm Ticaret ltd. şti.

=>Kamu sektöründe; İçişleri Bakanlığı (Polis Teşkilatı), Sağlık Bakanlığı (Hava Ambulansları), Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hava İkmal Bakım Merkezleri; Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Komutanlığı, Ankara 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığı,)
=>İmalat sektöründe; TEI (TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş), TAI (TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.), Roketsan, Havelsan, Aselsan.