Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

HAVACILIK YÖNETİMİ 

Genel Bilgiler

Amacı: Havacılık sektörü içindeki şirketlerin, özel ve devlet kuruluşlarının, hava ulaştırması işletmeciliği konularında duyduğu yetişmiş insan gücü ihtiyacını sunduğu akademik programlar aracılığı ile karşılamak;

Bölgesindeki diğer ülkelerin havacılık ekiplerini, bu ülkelerdeki havacılık servis kalitesini yükseltmek amacı ile eğitmek;

21. yüzyılın havacılık ve uzay alanındaki kritik bilgilerine ulaşmak ve yenilerini keşfetmek amacı ile Yüksekokul'un kaynaklarını araştırma ve geliştirme projelerine yönlendirmek;

Üretilen bilgi ve araştırma sonuçlarını uluslararası ve ulusal düzeyde geliştirerek ülkemiz için ekonomik değere dönüştürmek;

Tüm Dünya insanlarına daha güvenilir, daha ekonomik, çevre dostu hava ulaştırma hizmeti sağlanabilmesi için dünya çapında eğitim,  araştırma ve uygun birimlerle ortaklık kurmak ve işbirliği yapmak.

Program Dili: Türkçe


Program Tanımı:Sivil havacılık sektöründeki devlet ve özel kuruluşların havacılık yönetimi ve işletmeciliği konularında ihtiyaç duyduğu, uluslararası gereklilikler göz önüne alınarak ileri seviyede bilgi ve beceriye sahip, nitelikli personel yetiştirilmektedir. Matematik, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil gibi temel dersler; Genel İşletme, Genel İktisat, Genel Muhasebe, Finansal Yönetim, Pazarlama Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Lojistik Yönetimi gibi işletme yönetimi kuramsal dersleri ve Hava Taşımacılığı, Hava Yolu Yönetimi, Havaalanı Yönetimi, Harekât Performans, Havacılık Emniyeti ve Güvenliği gibi mesleki dersler; ve IATA onaylı Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Hava Kargo ve Tehlikeli Maddeler gibi sertifikalı dersler Havacılık Yönetimi Bölümü programında yer almaktadır. Havacılık Yönetimi Bölümü'ne altmış (kırk Türk Uyruklu + yirmi yabancı uyruklu) öğrenci alınmaktadır. Bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Mezunlar havayolu işletmeleri, havaalanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında çalışmaktadır.


Kabul ve Kayıt Koşulları: Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).


Mezuniyet Şartları: Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.


Ölçme ve Değerlendirme: Kastamonu Üniversitesi Lisans Öğretimi Sınav Yönetmeliği Esas alınmak koşulu ile hazırlanan Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen ders geçme yönetmeliği esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.


İstihdam Olanakları: Mezun olan öğrenciler; Türk Hava Yolları, özel havayolu işletmeleri, havaalanları, yer hizmeti işletmeleri, ikram, kargo ve lojistik işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında ayrıca Ulaştırma Bakanlığı, SHGM, DHMİ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilecekler ve sektörün ana işletmelerinde orta düzey yönetici ya da ara eleman olarak görev alabileceklerdir.


Lisansüstü Eğitim: Yüsekokulumuzda şu anda açık olan bir lisansüstü eğitim bulunmamaktadır.



Ders İçerikleri

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

                                              Bütün Etkinlikler

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
0366 280 48 02 - 0366 280 48 12
ekanbur@kastamonu.edu.tr
0366 280 48 16
myasar@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğr Üyesi Abdulkadir ALICI
0366 280 48 17
aalici@kastamonu.edu.tr
Arş. Gör. Şafak AKTEMUR
0366 280 48 15
saktemur@kastamonu.edu.tr

    Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ERTEK