Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Havacılık Yönetimi öğrencimiz İbrahim Şanal ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencisi Buğra Çelebi İzmir Ticaret Borsası Genç Girişimcilik yarışmasında birincilik kazandı. 

Havacılık Yönetimi öğrencimiz İbrahim Şanal ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencisi Buğra Çelebi İzmir Ticaret Borsası Genç Girişimcilik yarışmasında birincilik kazandı. Proje adı: Tarım araçları için modüler piezoelektrik sinir sistemi kiti

Proje Özeti: 

Tarım Araçları İçin Modüler Piezoelektrik Sinir Sistemi Kiti, tarım sektöründe mevcut olanın ötesinde bir adımı temsil ediyor. BIT tarafından geliştirilen Kit Tarımda kullanılan tüm araçlara kolayca entegre edilebilir yapıdadır Dronları, traktörler, biçerdöverler, toprak işleme makineleri, gübreleme makineleri, sulama sistemleri, römorklar vs tüm platformlarda rahatça kullanılabilir.

Geliştirdiğimiz Kit Sayesinde Sistem aracın çeşitli noktalarına konumlandırılan Piezoelektrik sensörler sayesinde araç parçalarının titreşim verilerini sürekli izleyerek Analiz etmesi ve bu analizler sayesinde kullanıcıya detaylı araç sağlığı, parça sağlığı (Motor, Süspansiyon, Güç Aktarım Birimleri vs..) ve gövde durum raporu sunmasını sağlar.


Projemizin temel amacı, tarım araçlarında yaşanabilecek olası sorunları önceden belirleyerek, bu sorunların yol açabileceği hasarları ve tehlikeleri engellemektir. Bu sayede, tarım araçlarının kullanım ömrü artacak, bakım süreçleri optimize edilecek ve tarımsal üretkenlik önemli ölçüde artırılacaktır.
Tarım Araçları İçin Modüler Piezoelektrik Sinir Sistemi Kiti, tarım sektöründe teknolojik bir dönüşüm başlatarak, sektöre değerli katkılarda bulunmayı hedeflemektedir.